Voorzitters Buurtpreventie Breda

Na je gesprek met Buurtpreventie Breda kan je beginnen aan de vervolgstappen voor het oprichten van jouw buurtpreventiegroep. 

 1. Je hebt een logisch gebied in kaart gebracht voor jouw groep.
 2. Maak een e-mailadres aan, bijvoorbeeld: naamgebied@gmail.com. Zo kan je informatie delen met de buurtpreventiegroep. 
 3. Stuur een mail vanuit het nieuwe mailadres naar buurtpreventie@breda.nl. Buurtpreventie stuurt je alle benodigde informatie voor het starten van de groep.
  1. Adressen verzamelen: Hoeveel mensen moeten jouw initiatief steunen om te kunnen starten? Dit is de helft van de totale adressen plus 1. Bij 100 adressen heb je 51 deelnemers nodig.
 4. Heb je voldoende adressen, gefeliciteerd! Het is tijd voor de gezamenlijke kick-off met de nieuwe buurtpreventiegroep.  Als start organiseren we een bijeenkomst.
 5. De volgende stap is het starten van een appgroep.

 

Bij het zijn van coördinator komen een aantal taken kijken en ben jij de schakel tussen de groep en team buurtpreventie van de Gemeente Breda.

 1. Bij Buurtpreventie Breda is iedereen verantwoordelijk voor de eigen veiligheid (niet alleen de coördinator). Iedereen ontvangt een informatiemap met daarin de gegevens van relevante partijen.
 2. Na het opzetten van de Buurtpreventie groep is het meeste werk al gedaan. De coördinatoren worden gevraagd om de updates van de groep bij te houden.
 3. Als coördinator ben je ook de beheerder van de appgroep. 
 4. Als coördinator ben jij de schakel tussen Team Buurtpreventie Breda en de groep. We vragen je dan ook om berichten rondom inbraken of de tip van de maand door te sturen in je groep.
 5. Misschien wel het leukste, eenmaal per jaar organiseren wij een coördinatoren netwerkbijeenkomst waar we samen terugblikken en naar de toekomst kijken. Jullie aanwezigheid is hierbij zeer gewenst.