Ouderenbond waarschuwt voor nieuwe babbeltruc

Publicatiedatum: 
27 februari 2020
Een op de vijf senioren wordt lastig gevallen met babbeltrucs. Criminelen komen steeds met nieuwe verhalen op de proppen.

In Dordrecht is melding gedaan van een nieuw soort babbeltruc, waarbij mensen doen alsof ze komen controleren op symptomen van het veelbesproken corona-virus dat momenteel de media beheerst.

Op 15 februari deden twee vrouwen in Dordrecht zich voor als medewerkers van een ziekenhuis. Zij kletsten zich met een smoes over het coronavirus bij een vrouw naar binnen. "Ze namen een zilveren kistje en 35 euro mee", vertelt politiewoordvoerder Sharon McIntosh aan EditieNL. 

Tot nu toe zijn er geen andere gevallen van de corona-babbeltruc bekend bij de politie. Toch is het belangrijk om ouderen bewust te maken van het gevaar. "De mensen die zo'n babbeltruc uitvoeren, zijn vaak goede netwerkers. Ze kunnen snel op andere plekken actief zijn."

De ANBO (ouderenbond) en de politie adviseren om niemand binnen te laten. "Er komt nooit een zorgmedewerker onaangekondigd bij u aan de deur voor een onderzoek. Trap er daarom niet in, doe zo snel mogelijk de deur dicht en meld het bij de politie!", aldus ANBO-directeur Liliane den Haan.