Ambassadeurs Brandveilig Leven

Hoe brandveilig is jouw woning?

Niemand wilt een brand in huis meemaken. Je bent niet alleen je huis, maar ook je thuis kwijt. Als er brand in een huis ontstaat kan deze in 3 minuten uitgroeien tot een enorme brand. Elke seconde dat je eerder weet dat er brand is, geeft je kostbare tijd om veilig buiten te komen. Hoe snel de brandweer ook ter plaatse is, het is belangrijk dat je jezelf en je medebewoners in veiligheid kunt brengen voor de brandweer er is.

Met een aantal slimme en simpele maatregelen kan een hoop leed voorkomen worden. Zo zijn rookmelders en een vluchtplan erg belangrijk. Het vluchtplan zorgt ervoor dat je weet wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Wil je meer informatie over rookmelder en brandveiligheid in en rondom je huis? Neem dan contact op met de Ambassadeurs Brandveilig Leven Breda op via het contactformulier!

Wat doen de ambassadeurs?

De ambassadeurs voeren gratis woningchecks uit waarbij zij een advies kunnen geven om de brandveiligheid in jouw woning te vergroten. Ook geven de ambassadeurs presentaties aan groepen bewoners, bijvoorbeeld voor Verenigingen van Eigenaren. Daarnaast zijn de ambassadeurs te vinden bij verschillende evenementen.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de Ambassadeurs Brandveilig Leven Breda? Volg ze dan via Facebook.

Wat kun je zelf doen?

  • Hang op elke verdieping minimaal één rookmelder in de gang en test deze minimaal één keer per maand
  • Laat apparaten niet onnodig op stand-by staan en haal opladers na gebruik uit het stopcontact
  • Leg geen brandbare materialen naast het fornuis, zoals een handdoek of een kookboek

Aanvraag 10 tips tegen natuurbranden

Om gemakkelijk te controleren of jij alles hebt gedaan om een natuurbrand te voorkomen, is er een handige kaart met 10 tips tegen natuurbranden. 
Vraag de 10 tips hier aan!

Woningcheck

Wil jij een gratis woningcheck laten uitvoeren?
Vul dan het contactformulier in!

Zelf bijdragen als ambassadeur?

Wil je meer leren over brandveilig leven? En deze kennis met anderen delen?
Dan kun je je bij ons aanmelden als Ambassadeur Brandveilig Leven. Je wordt dan opgeleid tot ambassadeur door de Brandweer.